Få märken förknippas med den norditalienska cykelkulturen som Bianchi, dessa vackra Celestefärgade cyklar. Edoardo Bianchi startade sin cykeltillverkning någon gång under 1885 och företaget har även tillverkat motorcyklar och även inte så lyckade bilar (Autobianchi).
Bianchi har alltid tillverkat alla sortens cyklar inte bara tävlingsracer utan även lågbudgetcyklar i alla klasser.

Celestefärgen

Celestefärgen (ljusblå på italienska) som egentligen är en mer grön nyans av ljusblå än ljusblått, är den färg som en Bianchi absolut ska ha! En Crescent ska vara orange, en Hermes röd och Monark blå, om det handlar om tävlingscyklar. Om inte det är en från allra första början, då de var svarta, eller modeller som byggdes till vissa åkare som Faustos vita och svarta Bianchis som han hade när han slog världsrekorden på bana och tog VM på landsväg (de finns redan hos en samlare i Italien så leta inte efter dem) eller den Kromobellatto 100 års jubileumsmodell som medlemmar i CHF har i sin ägo.
Det sägs att den Celeste-färgen kom till världen när Edoardo Bianchi skulle träffa Italiens dåvarande drottning Margherita och färgen skulle matcha hennes ögonfärg. Från det mötet fick Edoardo med sig ett certifikat som bevis för sin yrkeskunskap och kvalitet. Efter detta började Bianchi att använda det kungliga husets emblem som sin märkessköld. Skölden fortsätter att pryda cyklarna, men i en moderniserad form.

Bianchi Quattro 90

STÅL: Columbus Cromor. Passar dej över 184cm.

Väldigt fin Bianchi från början av 90talet, mycket sparsamt cyklad, utrustad med Quattro växlar, Modolo bromsar, 23mm kanttråds däck med slang, Mundialita sadel.

En super lätt och stark ram för den långe 

Mått:  60- 59,  Stam 130   styre 39

SÅLD

Dela den här sidan